Kaymakamlık hangi birime bağlıdır?
Birim, ilçe Mülki İdare Amirliği bünyesinde hizmet vermekte olup doğrudan İlçe Kaymakamlığına bağlıdır.
Kaymakam kim yönetir?
Kaymakam, valinin emir ve direktiflerini yerine getirmekle yükümlüdür; valiler, ilçe ile ilgili tüm konuları doğrudan kaymakama bildirirler. Kaymakamlar ayrıca, ilçe ile ilgili konularda kendilerine bilgi verilen valilerle iletişim kurarlar.
Kaymakamın 3 Temel Görevi Nedir?
İlçe valileri görevlerini düzgün bir şekilde yerine getirerek halkın devlete olan güvenini oluştururlar. Ayrıca ilçenin gelişimi için stratejik planlar hazırlar, uygular ve izlerler. Yerel yönetimde ilçe valisi hem liderlik hem de koordinasyon rollerini üstlenir.
Kaymakam kimden emir alır?
Madde 29 – Kaymakamlar, İçişleri Bakanlığı Genel Müdürlüğünün seçimi ve Bakanın onayı üzerine Cumhurbaşkanının müşterek kararı ve onayı ile atanır. (Ek: -4748/1 md.) Kaymakam olarak yalnızca mülki idare hizmetleri sınıfında bulunanlar görev yapabilir.
Kaymakamlık birimleri nelerdir?
İLÇE VALİSİİlçe Hükümeti.İlçe Hükümet Birimleri.İlçe Sicil Dairesi.İlçe Bilgi Teknolojileri Dairesi.İlçe Hukuk İşleri Müdürü.İdare ve Denetim Müdürlüğü.
Kaymakam savcıya emir verebilir mi?
Vali veya kaymakam, Başsavcıya bilgi vererek adli kolluk kuvvetlerini görevlendirebilir (Madde 5). Başsavcı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı laboratuvar personeline adli görevler için emir verebilir.
Kaymakam kimlerden üstün?
Kaymakam (Osmanlıca: قائم مقام), Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi ile Cumhuriyet’in ilk yıllarında kullanılan, Miralay ile Binbaşı rütbeleri arasında yer alan askeri bir rütbe olup, günümüzdeki rütbelerden Yarbay’a eşdeğerdir.
Kaymakam maaşı kaç para?
Kaymakamın mevcut maaşı 95 bin TL olup, maaşı 84 bin TL’dir.
Kaymakam polise emir verebilir mi?
Vali ve Kaymakamın kolluk kuvvetlerine doğrudan emir verme yetkisi. Vali, ildeki kolluk kuvvetlerinin başıdır ve Kaymakam da ilçedeki kolluk kuvvetlerinin başıdır (EBJ Md. 11/ 1, 32/1).
En genç kaymakam kaç yaşında?
Kaymakam Muhammet GÜZEL, 1993 yılında Konya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini aynı şehirde tamamladı.
Vali yardımcısı kaymakamdan üst mü?
İlçe valisi göreve başladıktan sonra, hemen vali yardımcısı olarak atanmayacaktır. Görevlerinizi başarıyla yerine getirerek kendinizi kanıtlamalısınız. Başarılı bir ilçe valisi olursanız, vali yardımcısı olmaya da hak kazanacaksınız.
Kaymakam kimin emrinde?
Temsilci Vali ve Kaymakam Aynı kanunun 27. maddesi, 703 sayılı KHK ile değiştirilmeden önce; “Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir.” şeklindeydi. Ayrıca, “Kaymakam, ilçede Cumhurbaşkanının idari ve yürütme organıdır.” hükmü de yer alıyordu. Buna ilişkin düzenleme yapılmıştı.
Kaymakamı kim denetler?
Kaymakam (Arapça: kâim قائم, “belirlemek”, makâm Arapça: مقام, “rütbe, pozisyon”) Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin idari sisteminde ilçenin en yüksek mülki idare amiridir. Kaymakamlar görevlerini il valilerinin gözetim ve denetimi altında yürütürler.
Kaymakam görevden alabilir mi?
Örneğin DMK’nın 138. maddesinde görevden alınabilecek kişiler şöyle sıralanmıştır: a) Atama yapma yetkisine sahip amirleri, b) Bakanlıklar ve genel müdürlük müfettişleri, c) İllerde valiler, d) İlçelerde kaymakamlar.
Kaymakam valinin amiri midir?
5442 sayılı İl İdare Kanunu’na göre, Kaymakam ilçedeki hükümeti temsil eder ve genel ilçe idaresinin başıdır. Kaymakam bu sıfatla ilçedeki merkezi idarenin temsilcisidir. Kaymakamlar, Vali tarafından devredilen özel idari hizmetleri sağlar ve bu hizmetlerin yerine getirilmesinden Valiye karşı sorumludur.
Kaymakamlık merkezi yönetim birimi midir?
Müdürlük, belediye, ilçe müdürlüğü ve valilik gibi idari birimler bulunmaktadır. Her müdür farklı büyüklükteki bir bölgeyi yönetmektedir.
Kaymakam polise emir verebilir mi?
Vali ve Kaymakamın kolluk kuvvetlerine doğrudan emir verme yetkisi. Vali, ildeki kolluk kuvvetlerinin başıdır ve Kaymakam da ilçedeki kolluk kuvvetlerinin başıdır (EBJ Md. 11/ 1, 32/1).
Kaymakamlığa bağlı ilçe müdürlükleri nelerdir?
Kaymakamlığa bağlı birimler, İlçe Nüfus Müdürlüğü, Evrak Amiri, Muamelat Amiri, İlçe Hukuk İşleri Müdürü (nüfusu 50.000 ve üzeri olan ilçelerde), İdari ve Denetim Müdürü (nüfusu 50.000 ve üzeri olan ilçelerde) İlçe Bilgi İşlem Müdürü: (nüfusu 50.000 ve üzeri olan ilçelerde)Diğer öğeler…
Kaymakamlık nereye bakar?
Kaymakamlar, ilçedeki hükümet dairelerini, kurumları, özel işletmeleri, belediye ve köy yönetimlerini ve bunlara bağlı kuruluşları denetlemek ve kontrol etmekle görevlidir. Kaymakam, ilçede çalışan görevlilerden ve ilçe idari teşkilatından sorumludur.